Nässelutslag och panik!

Ja igår började det att hända grejjer här i huset ;) Joakim fick helt plötsligt utslag längs med hela benen och dom såg ut som små knott bett.. Aooo :( Åkte iväg till svärmor för att ge honom ett bad (han kan inte bada här hemma då de är för jäää...rnspårigt kallt här hemma :P) Så vi åkte till svärmor som fick sig en nakenfis i sitt badrum :D

Allt frid och fröjd och utslagen såg ut att dämpas lite av de varma vattnet och baby-oljan! MEEEEEEEEEN!!!!!!

Men så kom vi hem och då såg vi till vår fasa att prickarna blivit stooora fläckar på benen och de hade spridit sig till armarna :( (oooh noooo!!!) Gubben fick nog en mindre hjärtattack och trodde väl att de var slutet för vår son... (jösses!) Medans jag höll lugnet och ringde 1177 och frågade..

Hon hade rätt svårt att förstå vad jag menade och hur dom såg ut (prickarna) men både jag och hon i luren kom överrens om att vi skulle lugna oss tills idag innan vi åkte in.. Men gubben hade nog skrämt upp mig lite med sitt "panik-beteende" för jag var uppe fjorton tusen gånger och kolla så ungen andades :P

Idag fick vi åka in eftersom fläckarna på benen nu hade ändrat sig en gång till och såg nu ut som om ungen varit i en massiv mygginvasion eller nått! :( Prickarna på armarna var de samma som igår! Men efter jag fått en tid på vårdcentralen så ska situationen återigen ändras :P *hjäääälp!*

Ungen får nu ett brett prickigt streck som täcker ena kinden upp emot ögat! :( *paaaaanik* och de ser ut som om de kommer fler små små prickar på andra kinden med...

Men när vi kommer in så har de på benen helt plötsligt försvunnit och syns knappt och de på armarna har blivit blekare och de på kinden försvann innan vi kom ut ifrån VC! Jöösses!!

Snacka om uppochner-vända dagen! :P
Tur de gick bra denna gången :P Fick iaf hemskrivit Tavegyl OM de börjar klia eller komma nya prickar! :P (hoppas INTE, hoppas INTE)

Nu ska jag nog ut och pusta ut lite i soffan medans mini monster sover bort en del av förmiddagen!
(de är ju BF-på torsdag!) Får väl se om de smäller till snart ;) // Malinsky!

MVC och hemma!

Idag har vi varit på MVC... Allt verkade fin fint enligt BM.. Hon trodde att jag skulle gå över tiden denna gången med :P(vill inte, vill inte!!) Men jag antar att de kommer gå bra ändå... Hon sa även att bebis kunde vara lika stor eller STÖRRE än Mini monster (alltså typ ligga på en vikt runt 4-4,5kilo!!) OMG!!!

Men men jag har ju gjort de förut men då VISSTE jag ju inte hur stor Mini Monster verkligen var (4315g) Alla trodde ju på en rätt så liten bebsi då.. runt 3-3,5kilo då men tjiiii fick jag :P

Jaja så nu har vi fått en ny tid hos BM och jag hoppas att jag slipper gå dit men man aldrig veta! ;P
Bebisar är ett oberäkneligt folkslag ;) hahahaha

Idag har vi även en stor röjjar och städ dag hemma.. (har ju för sjutton inte varit hemma några längre stunder denna veckan!) Bara flängt runt som en ekorre! ;)
Men idag känner jag att jag och mini fis behöver lite lugnt och vara hemma.. (även om man fryser diverse kroppdelar av sig!)

Jag måste även vara hemma oxå så jag hinner få bort den röra som på något sätt blivit trots att man varit borta mesta delan av dagen! Hur kan de vara möjligt?? hmmm skyller väl på katten då :P

Tog snabeldraken på en sightseeing imorses så nu blir de väl disk och annat skoj i köket! (attans inget skurmedel!) *morr*
Tjötat bort dagarna med kompisen i föönen det senaste oxå.. såååå jäklans roligt!

När jag pratar med henne så är jag inte tråkig och "gravid" utan då är jag mitt gamla vanliga konstiga tokiga jag ;) hehehe godis ibland! Saknar ibland att kunna vara "ute och vara lite små galen" (alltså ta en tur till shoppingcentrat och vara lite loco!) Men men de är de jag ska ändra på sen med att skaffa arbete så jag har någon "lön" att "leka" med sen.. ;)

Då vet jag vem jag ska ringa för att komma ut lite och vara lite LOCO ;)
Nä see ya later! // Malinsky!

Sista veckan....

Ja om man ska tro på de barnmorskorna och läkarna sagt så är de nog sista veckan innan slut "examen" hehehe..
Jag är spänd och förväntans full men samtidigt så är jag livrädd.. Tänk om de inte alls blir som förra gången??
Tänk om de blir akut kejsarsnitt eller nått annat horribelt ;) hahaha...

Tankarna börjar flyga mer och mer iväg med en.. och ibland ligger jag vaken och funderar på om man kan gå igenom de utan att vara med eller nåttt ;) Fast jag kommer även ihåg att jag hade exakt samma tankar när jag var gravid med mini monster... Hade även botten självförtroende när jag gick med mini monster.. de har jag INTE direkt haft denna gången!

Men som sagt den ena förlossningen är aldrig den andra lik så... Jag hoppas på de bästa och läser på om de jag kan hitta just nu! Så man är liiiiite förbered iaf!

Fick gå in på en hemsida idag och se vad man behöver ha med sig till BB/förlossningen.. Folk hade ju tutat i mig att man behövde ha med sig ALLT konstigt som jag aldrig hört förut.. Men de stod inte så på Nusjukvårdens hemsida så jag litar mer på dom!

Så nu är NÄSTAn allt packat ifall de sätter igång.. (de kan de ju göra när som helst!)
Funderar på att ta med Mini monsters packning till "famo" där  han får va när de startar.. Då är ju de EN grej mindre att tänka på när de väl startar ;)
Mycket man måste tänka på ;)
//Malinsky!

Morfar-dag!

Idag skulle gubben fara och flänga med bilar och grejs så jag och Mini monster tog vår lilla "kappsäck" och åkte och hälsade på morfarn idag ;)

Tror du de var någon som var nöjd och glad av att få spendera en HEL dag med morfar??? :D
De var knappt så jag fick honom att vila sin "förmiddagslur".. Jisses!

Har haft en riktig skämma bort oss dag idag jag och mini monster! Jag fick matoch trevligt sällskap i mängder och monster fick morfar i mängder... lyx dag!

Så vår dag har varit helt okej!

Skönt med såna dagar ibland! FÅr försöka skämma bort "moffarn" med lite fler såna här dagar... Kan han behöva på sin "ålders höst"!! hihi...

Nä nu blir de lugn och ro innan man ska nana en stund!
//Malinsky!

Närsomhelst och spänt läge!

Haha japp igår fick jag märka på att "gubben" var medveten om att de kan komma bebis NÄRSOMHELST! ;)
Han håller på och grejar med bilen som inte vill funka som han vill och de är nog tärande för honom att veta att de snart kan vara dags och att de hade vart bra med en fungerande bil tills dess ;)

Han får skylla sig själv :P

Jag kan ju ta bussen eller om jag inte orkar vänta kan jag ju "promenera" ut ungen genom att gå till NÄL.. De är ju inte så långt ;) Hahaha... (fast de tyckte "gubben" att jag INTE skulle göra :P) Förstår inte varför :D hehehe

Tog en promenad till Torpahallen igår och de stramade som fasen i sidorna men annars gick de hur bra som helst.. Men snorkallt var de :P så vi tog bussen hem ;) LAAAAATMASK! hihi

Nästa vecka får vi se hur de blir.. Ska ju iväg till sirius och till MVC (kanske för sista gången!!) Hoppas att bebis sjunkit ner lite till vid nästa MVC-besök :P Då kan de ju snart vara dags ;)

Önskar mig en make-over efter detta sen.. Håret ser ut som årets påsk ris och kläderna ja...de ska vi inte prata om ens.... Fast håret är nog värst!!!

Vi får väl se vad jag kanske kan fixa efter bebis är född..
//Malinsky!!

BF= Beräknad Förlossning!

Hahaha jag nästan skrattar åt de ordet/förkortningen varje gång ;) De är alltså en grej som dom räknar ut antingen via din menscykel eller via Ultraljudet.. (jag fick via ultraljudet!) Men även om de via ultraljudet kan vara med exakt än via menscykler och sånt, så har jag haft fel med mina med fjorton dagar drygt ;) (så därför skrattar jag åt BF-uträkningen!)

Den har ju hittills inte stämt ett skit på mig ;) Men men dom kanske har "rätt" eller "tur" denna gången ;9 De får vi väl se.. Har en sån där rolig känsla av att de kommer gå över tiden denna gången med.. Visst jag har haft mina "förvärkar" VARJE kväll och dom är inte hallelulja :P Men ändå! Jag känner de på mig!

Däremot "farmor" tror nog att de kommer tidigare ;) men som sagt med min kropp så vet man aldrig! hehehe...
Bara de inte blir samma "tjat" som när jag gick över tiden med mini monster :P DE var riktigt jobbigt! Ett tag funderade man ju till och med på att smita in på närmsta dass och försöka trycka ut ungen ;)

Tur man litade på sin egna kropp...:D För ack så fin han blev mini monster <3

Igår var han en riktig pärla... (jag har sån tur!) Vi var iväg på kyrkans barntimmar och lekte med lite andra barn.. (igår tyckte han de var kul men inte veckan innan de :P) Han var en ängel och lekte och delade med sig! Fast han har börjat att lära sig att säga "MIN" så de var lite kiv på en del ställen... Men inget man kunde lösa med andra leksaker och skojiga grejer ;)

Min lille godis pöjk ;)
Såååå stolt!
Vi får väl se hur "spökdjuret" blir när de kommer ;)

Älskar min sambo och mina barn!
//Malinsky!

ooh ajj ajj ajja buff!

Ja igår var de ingen rolig dag i förvärkarnas tecken :(
Usch de var nästan så man började undra om de redan hade börjat!
Fast de var ju inte jag som satte dom grillerna i huvudet igår utan gubben (men tror han vill ha ut ungen snart ;) , han är nog nyfiken)

Så natten har varit så där rolig plus att lilleman INTE ville sova eller kunde sova i natt! Urk!

Så idag är jag helt slut efter att ha vandrat och oroat mig (helt i onödan!) hela natten och sen även försökt få lillefis att sova ordentligt!

Jaja de är väl så vissa dagar! ALLT ska ju verkligen j*vlas och krångla! Men men snaaart är väl denna tunga magen borta och då blir de nog lite bättre ;)

Längtar men samtidigt så drar man nog på de så länge som möjligt!

Nä nu ska jag försöka vila lite.. eller ska jag försöka äta??? hmmm tål att tänkas på! ;)

//malinsky!

Kaninrumpor överallt ;)

Japp idag har jag och mini monster och monster sara varit på kaninutställning i den där nedrans Arenan! Usch! (kallt var de oxå!) BARA 1500 st kaniner att kolla på och typ alla vi såg visade bara rumpan åt oss :P

Tack för den du! Men de var kul mini monster satt och hoppade i vagnen och skrek "nin" hela tiden och Sara tyckte de var roligt och se vilken kanin som var till salu :P Fick förhandla med henne ett par tusen gånger om att vi INTE skulle ha en! *suck*

De var ju även kaninhoppning och andra tuffa grejer så som att se hur dom gör garn av kaninpäls och ja massa konstigt!
Vi var där fårn halv elva till halv två, två idag! Så nu sover lillemannen fis... Kanske inte sååå bra egentligen men men de blev så idag ;)

Hälsade på hos min käre bror på vägen hem.. han såg lite trött ut idag ;) Undrar ja hur hårt dom kör med dom stackars it-eleverna på högskolan???? hihi... Eller är de för mycket party?? hihi nää skojar bara!
Han var nog trött för att han oxå varit "barnvakt" idag åt min andra lillebror (halvbror)

Sara var riktigt duktig idag men jag ifrågasätter om hon inte börjar förlora sin hörsel eller nått för ibland undrar jag vad hon hör eller inte hör ;) Eller så kanske de är koncentrationen?? Jaja de lär vi aldrig få veta ;)

Hur som helst så har de varit en rätt så mysig dag och de har vart kanon väder idag ;)
Så nu hoppas jag att de kommer lite värme så att man får se lite vår igen ;) //Malinsky!

Jädrans va de ska snöa då :(

Jisses trodde ju nästan att vintern och snön var borta för i år men så blir man negativt överraskad av detta :P Jaja Vi är ju inte ens inne i någon "Vårmånad" så vad ska man mer förvänta sig??

Idag blir de nog en aktiverings dag innomhus! Vågar inte riktigt vara ute med mini monster längre stunder då han så lätt får frys skador på kinderna av någon skum anledning!

Och idag så blåser de och snöar ganska bra så jag riskerar inget! Så jag får väl leta upp den där rim och ramsa- DVD:n och sitta och leka lite med honom sen ;) Just nu sover han som vanligt!

Funderar på om man kanske kan ta sig en tur in till arenan imorgon och kika kaninerna ;) De gillar Lilleman :D
Men jag får se vad ekonomin tillåter oxå.. :P Jobbigt att vara så där "ekonomisk" ibland men de känns bättre i själen och även lättare när de räcker en hel månad runt ;)

Just nu så hade jag önskat att lilleman hade fått gå på den där utsällningen men jag vet inte om jag "klarar" mig tills nästa "löning" då :( TYPISKT!

Jaja de finns ju tusen kaniner och dessutom så har ju grannen tre som vi kan titta på när som helst!
Fast fatta att de är svårt att motstå lillemans små blåa ögon som bara kiknar av skratt när man säger kanin ;)

Jaja ska ladda ner lite bilder och sen får vi se vad resten av dagen ger ;)
HARE gött :D hehehe// Malinsky!


v.37 !

Jaha då var de bara 21 dagar kvar :P Iaf till "beräknad födsel"= BF!! Jisses vad tiden har sprungit iväg med en.. fast samtidigt så känns de som om den stått stilla vissa gånger :P

Jaja idag går jag äntligen in i vecka 37 och jag och mini monster har vart och kollat bebisen idag hos MVC :D
Växer och frodas och de verkar som om den gått upp ganska mycket i vikt.. eller iaf så har jag gått upp lite igen! :P Gick ju ner så fasligt mycket i början.. Inte så bra!

Men nu verkar de vända och jag har som sagt gått upp ett par kilo! :( Inte skoj för mig men jag hoppas de är bebis som "slukar" den mesta vikten ;)

Fick även reda på att mitt järnvärde är på väg att dala oxå :P INTE skoj! Inte konstigt att jag varit så trött de senaste :P Konstigaste är att jag äter ju järntillskott men de verkar inte hjälpa så jag får väl köpa en annan sort och köra stenhårt på de i några veckor nu :P

Attans!

Mini monster tyckte de var kul att lyssna på bebis hjärtljud och klappa på magen idag när vi var på MVC :D Så jag börjar tro att han äntligen och efter mycket tjat ifrån mig och sambon att de finns "någonting" inne där i magen ;) hehehehe...

Men man aldrig vet! Just nu längtar jag till förlossningen och har vääääldigt konstiga och knasiga drömmar ;P
Jaja de är som de ska vara har jag fattat de som...
Den som längtar mest är nog sambon för han längtar till han kan vara hemma i tio dagar.. Mest för att umgås med Joakim men även för att han är bra nyfiken nu ;)
Myyyyyysigt! <3

//Malinsky!

ååh dessa beslut...

Jaha då fick man ett till beslut att tänka på... Vi har tröttnat rätt rejält på vår hyresvärd som verkar vara bra nonchalant när de gäller vår och framför allt Mini monsters hälsa... Jag menar vad blir blött/fukt + dålig ventilation?? Jo jag kan berätta för er som inte vet.. Ett mögligt badrum som snaaart behöver total renoveras.. Men händer de nått?? Nääe!

Visst de är inte lätt att renovera ett badrum men han kan väl göra något åt läckan iaf?? Eller?
Sen är de kaminen.. den har inte "fungerat" sen skorstensbranden!

De kanske är meninglöst gnäll ifrån min sida men jag har ingen lust att frysa fötterna av mig eller framför allt låta barnen krypa runt på dragiga golv! Hade de vart MITT hus så hade jag sett till att få in lite golv värme eller iaf kollat upp varför den där nedrans kaminen inte vill funka som den ska!

Morr!

Jaja tillbaka till "beslutet".. Vi var och BARA kollade på en lägenhet igår i Vargön.. Visserligen en trea men den är bra mycket större än detta huset (och bra mycket varmare och billigare!) FN och EU vad svårt de är... speciellt när man är vääldigt trött på att flytta runt och på evigt kalla fötter och kyla... Man blev lite sugen när man var där och kika men jag vet inte... Usch jag vill inte flytta igen.. Känner mig redan som värsta flyktingen eller nått :P

Men samtidigt de är så mycket "för" som är bra.. framför allt för BARNA! Jag... Vi måste ju tänka på deras välmående oxå.. hmmm de här är fanemej inte lätt.. usch!!!!!

Hatar att ta såna här beslut... För man vet ju aldrig om man tar "de rätta beslutet" :(

//Malinsky!

Kamphundar.. skriven av en vän till mig!

Kamphundarnas kamp om sin existens !

Kamphundens vara eller inte vara är en het debatt nu i många kretsar. Många vill förbjuda dessa raser helt och hållet. Tyvärr är det väl så att det är de som vet minst om kamphundar som ropar högst. En mycket enkel lösning på detta problem hade istället varit att införa licens eller något slags förarbevis. Det finns vetenskapliga bevis på att hundar får oss att må bra både fysiskt och psykiskt. Användandet av hund växer även i vården. En vårdhund kan nå fram till en sjuk människa där människan själv går bet. Varför inte ta vara på denna egenskap ? Det finns faktiskt vårdhundar som tillhör kategorin kamphund. Det är inga bitska, dräglande monster som har fått licens att jobba som vårdhund. Det handlar egentligen inte så mycket om rasen, utan hanteringen av den individuella hunden.

Vad är då en Kamphund ? Det är inte som vissa tror, en ras utan en grupp av raser som går under den benämningen.
”Med en hund av kamphundsras avses en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört. Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikans staffordshire terrier, tosa inu, bulldogg, amerikans pitbullterrier (pitbull) och staffordshire bullterrier” (SOU 2003:46).(www.djurportalen.se)
Det blir inte lätt att förbjuda alla dessa raser och alla blandraser från dessa som kommer att dyka upp. Varför inte istället se till individen. En farlig hund behöver inte automatiskt vara av kamphundsras.
Enligt Guidelines for regulating dangerous or vicious dogs, anser man att en hunds
tendens till att bita är en produkt av fem faktorer :
* Hundens genetiska tendens till att vara aggressiv
* Hundens tidiga socialträning vid människor
* Hundens träning för lydnad eller för kamp
* Hur väl hunden omhändertas av ägaren samt dennes övervakning
* Offrets beteende
Här ser man tydligt att människan i 4 fall av 5, är den som i grunden orsakar ett bett.
När det gäller bitstatistiken så ligger faktiskt taxen och Chihuahuan högst. Stora hundraser ger ofta stora skador medans mindre raser ger mindre skador. På grund av detta, blir småraserna därför underrepresenterade i massmedia. På (www.djurskyddsportalen.se) kan man läsa att ”SOU (Statens Offentliga Utredningar) (2003:46) har tagit del av uppgifter från svensk sjukvård som klart visar att de flesta angreppen på människor och andra djur utförs av vanliga sällskapshundar. Dessutom visar dessa uppgifter att det allra vanligaste är att det är ägaren själv, ägarens familj eller en bekant som blir angripen (uppgifter svensk sjukvård in SOU 2003:46)”.

För att komma åt problemet med kamphundar skulle det behövas någon form av utbildning. Köper du en högenergihund måste du träna och arbeta med din hund så att den får ut sin energi och därmed mår bra. Man kan styra om kamplusten till något positivt och inte till att låta hunden slåss. Man bör informera och utbilda så att dessa hundägare vet vad de har i andra ändan av kopplet. Om vi skulle ställa högre krav på hundägaren så kommer vi åt dessa som skaffar kamphundar som statuspryl, för kriminell verksamhet eller för att skapa sig ett ”häftigt” rykte. För att få äga en kamphund bör man kunna visa upp ett förarbevis eller en licens, ett bevis på att man vet vad man har att göra med.

Att förbjuda kamphundsraserna kommer inte att fungera. Det finns andra länder med liknande regelverk där det visat sig att människor som över huvud taget inte bör ha hund har valt just de raser som samhället har pekat ut som särskilt farliga. Det kommer också bli problem när blandraserna kommer. Hur många generationer tillbaka ska vi spåra kamphunden ? Vi har redan en lag. Lagen om tillsyn över hundar och katter (2007:1150). Redan där finns det brister. Den som är under 15 år kan inte få föreläggande eller hundförbud. Tänk er vad många barn vi kommer att ha som står som ägare till en kamphund.

Vill vi verkligen ha fler förbud i Sverige? Nej, utbilda människor istället.

Det visar sig tyvärr så att det oftast är hunden som faller offer för oss människor, än att vi faller offer för hunden.

”Visst kan hundar vara farliga. Vart tionde år sker det en olycka med dödlig utgång i Sverige. Men det är inte mycket jämfört med hästar där motsvarande siffra är två dödsolyckor per år.” (tidningen Hundliv.Sandra Lundgren)

Min åsikt... ta den hur ni vill..

Ja usch! Åsikter kan förstöra en del! Men jag känner att jag måste få ut lite idag! Men kom ihåg tolka de som ni själva vill! Nämner inga namn!

Jag känner en som har en liten hund och denna hunden är så aggressiv så att en kamphund är TAM!! Blev så sur här om dagen då denna person sa att hunden bara är rädd.. Hmm låt mig tänka.. På MIN hundkurs fick jag lära mig att en rädd hund KAN attackera vid provokation men denna hunden är definitivt INTE rädd...

För om den hade vart rädd så hade den INTE markerat revir och "hetsat" andra hundar med sitt beteende...
Eller har jag fel?!

Jag anser att ALLA hundar stora som små borde få de lika! Så jag menar om man kan polis anmäla en stor hund för sånt här så borde man lika bra kunna anmäla en liten?! Eller har dom någon sorts "rätt" till detta beteende...

De jag är mest rädd för är att denna hund någon dag kommer attackera MIN son eller min bebis som kommer snart! Då kan jag säga att denna tigermamman inte BARA kommer "prata" och hålla åsikter! Då blir de allvar!

Jag vet att jag med denna ÅSIKT kommer göra mången sura och arga men jag har rätt att försvara mitt egna kött och blod om de är så att de gäller och denna gången gick någon innanför MINA ramar på hunduppfostran...
Jag säger inte att jag är guds bästa barn men jag har iaf haft snälla och lydiga hundar! Som ALDRIG visat aggressiva tendenser!

Fan blir till och med skakig av ilska bara jag "pratar" om de nu... GAAAH!
//Malinsky!


RSS 2.0